Η λεύκανση των δοντιών είναι μια αισθητική τεχνική κατά την οποία βελτιώνουμε το χρώμα των δοντιών μας αποκτώντας έτσι ένα χαμόγελο αστραφτερό και υγιές.

Στη σύγχρονη οδοντιατρική υπάρχουν τρείς τεχνικές λεύκανσης:

cf523-3.jpgΗ  πρώτη τεχνική γίνεται στο οδοντιατρείο από τον οδοντίατρο με τη βοήθεια λάμπας LED ή Laser και ειδικών λευκαντικών τζελ. Η δεύτερη γίνεται στο σπίτι από τον ασθενή φορώντας ειδικούς ατομικούς νάρθηκες λεύκανσης (μασελάκια), η οποία είναι περισσότερο χρονοβόρα. Η τρίτη τεχνική συνδυάζει τις δύο παραπάνω τεχνικές. Η λεύκανση σε αυτή τη περίπτωση ξεκινάει στο οδοντιατρείο και ολοκληρώνεται στο σπίτι με νάρθηκες. Το είδος του υλικού της λεύκανσης ποικίλλει δίνοντας έτσι στον οδοντίατρο την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένα προϊόντα ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενή.

ea992-2.jpgΗ λεύκανση είναι εντελώς ανώδυνη διαδικασία, υπάρχει μόνο το ενδεχόμενο προσωρινής ευαισθησίας στα εξωτερικά ερεθίσματα (π.χ παγωμένο νερό). Προϋπόθεση για την  επιτυχία της λεύκανσης και την ασφάλεια των δοντιών είναι να γίνεται υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες  του οδοντιάτρου, ενώ απαραίτητη είναι κι η θεραπεία του στόματος από διάφορα οδοντιατρικά προβλήματα (π.χ σφραγίσματα) .

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης και η διάρκεια της εξαρτάται τόσο από το κάπνισμα όσο και από τις διάφορες διατροφικές συνήθειες του ατόμου (π.χ κόκκινο κρασί, καφές, τσάι κ.α).                                                                                                                                                                                            

Για περισσότερα πατήστε το σύνδεσμο: https://www.chatzogianni.gr/gr/leukansi-album