Ενημερώσεις
Ενημερώσεις

 • Αθήνα, Δεκέμβριος 2018: Οστική Ανάπλαση και Ανύψωση Του Εδάφους Του Ιγμορείου

  Η περιοδοντολόγος της κλινικής μας Dr. Αλίκη Χατζογιάννη στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης της παρευρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, σε μια διημερίδα Οστικής Ανάπλασης και Ανύψωσης Του Εδάφους Του Ιγμορείου . Ανάμεσα στους αξιόλογους ομιλητές ήταν κι ο διεθνούς φήμης Tiziano Testori.

  Περισσότερα...

 • Ουλοβλεννογόνια Χειρουργική

  Δεν είναι λίγες οι φορές που νομίζουμε ότι βλέπουμε ίσια και όμορφα δόντια, όμως παρατηρώντας τα λίγο καλύτερα διακρίνουμε ότι είναι μικρά ή τα ούλα που τα περιβάλλουν είναι ανομοιόμορφα.

  Περισσότερα...

 • ΒΡΥΓΜΟΣ: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

  Ο βρυγμός (bruxism) είναι ο επιστημονικός όρος για την περιγραφή μιας νοσηρής κατάστασης που χαρακτηρίζεται από το ασυναίσθητο τρίξιμο και σφίξιμο των δοντιών μεταξύ τους, όπου προκαλείται πόνος στο πρόσωπο και φθορές στα δόντια, εκτός της λειτουργίας της μάσησης. Οι περισσότερες μελέτες εκτιμούν ότι προσβάλλει το 5%-20% των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Το μη λειτουργικό σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών δεν είναι σπάνιο και σύμφωνα με την βιβλιογραφία διαχωρίζεται σε ημερήσιο και νυχτερινό (Sierwold και συν 2015).

  Περισσότερα...

 • ΣΤΟΜΑΤΙΤΙΔΑ-μια επώδυνη και ενοχλητική κατάσταση

  Η στοματίτιδα είναι μία σοβαρή φλεγμονή στο εσωτερικό του στόματος που μπορεί να επηρεάσει τα χείλη, τη γλώσσα, τα ούλα, τον ουρανίσκο, όπως επίσης και τις παρειές εσωτερικά.

  Περισσότερα...

 • Ανακαίνιση-Ανανέωση Χώρων Κλινικής

  Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη συνεχή βελτίωση και σεβόμενοι την αισθητική και τη προσωπικότητα των ασθενών μας ανανεώσαμε το χώρους μας για την όσο δυνατόν καλύτερη και ευχάριστη διαμονή τους σε αυτούς.

  Περισσότερα...

 • ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΟΝΤΙΑ

  Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Στοματικής Υγείας η οδοντίατρος - περιοδοντολόγος της κλινικής μας παραβρέθηκε σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης

  Περισσότερα...

 • Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day).

  20 Μαρτίου σήμερα και η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) την έχει ορίσει ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day).

  Περισσότερα...

 • ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018

  Σε κλίμα ιδιαίτερα ευδιάθετο και χαλαρό τα μέλη και οι συνεργάτες της κλινικής μας έκοψαν και φέτος τη πρωτοχρονιάτικη τους πίτα ξεφεύγοντας για λίγο από τη καθημερινότητα, τις απαιτήσεις και τη πίεση της δουλειάς. Ευχόμαστε σε όλους Υγεία, Χαρά, Ευημερία και πολλά λαμπερά Χαμόγελα.

  Περισσότερα...

 • Χρόνια Νεφρική Νόσος και στοματική υγεία

  Ο νεφρός μπορεί να χαρακτηριστεί ως «φίλτρο» του οργανισμού. Ο τελευταίος μέσω της τροφής παράγει ενέργεια, η οποία προέρχεται από μια σειρά αντιδράσεων και ως αποτέλεσμα αυτού προκύπτουν χρήσιμες αλλά και βλαβερές τοξικές ουσίες για τον οργανισμό.

  Περισσότερα...

 • Αθήνα, Δεκέμβριος 2017: Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη 3D Οστική Ανάπλαση και Αισθητική Περιοδοντολογία

  Η περιοδοντολόγος της κλινικής μας Dr. Αλίκη Χατζογιάννη στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης της παρευρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, σε μια διημερίδα εμφυτευματολογίας και αισθητικής περιοδοντολογίας. Ανάμεσα στους αξιόλογους ομιλητές ήταν κι ο διεθνούς φήμης Ιταλός καθηγητής περιοδοντολογίας Dr. Roberto Rossi.

  Περισσότερα...

 • ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ;

  Η περιοδοντολόγος Χατζογιάννη Αλίκη μας ενημερώνει για το πως η περιοδοντίτιδα σχετίζεται με σημαντικά γυναικολογικά ζητήματα όπως είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης αλλά και η υπογονιμότητα.

  Περισσότερα...

 • ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

  Η περιοδοντολόγος της κλινικής μας Αλίκη Χατζογιάννη, μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Lancet Oncology οι νόσοι του περιοδοντίου προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, σε καπνιστές ή μη.

  Περισσότερα...